luni, 13 septembrie 2010

Break Street Inc.

Am observat ca in zilele noastre tot mai multi tineri se apuca de dans. Fie ca este vorba despre ceea ce ei numesc breakdance sau streetdance, acestia de cele mai multe ori o fac doar pentru ca este cool, este mediatizat si ceea ce vad la cinema sau la televizor arata intr-un anume fel. Duc lipsa de informatii, lipsa de cultura, antrenament, sau chef pentru acestea, iar ceea ce iese de multe ori se gaseste in sfera lucrurilor triste.
Pe de alta parte, cei de la care ar trebui sa invete, ori stiu aproape la fel de multe pe cat stiu si invataceii, ori sunt confuzi si rataciti intre notiuni, fapte si istorie. Bineinteles ca exista si exceptii, iar aici este vorba despre oameni seriosi, integri, cu capul pe umeri, cu o tehnica in general impresionanta si care pe langa renumele pe care il creeaza tarii transmit mai departe cunostiintele si modul lor de gandire celor pe care ii indruma.

In caz ca va intrebati despre Break Street Incorporated, acesta este un blog ce abia a iesit la suprafata insa are in spate cativa ani de observari si experienta. Vom vorbi aici despre istorie, despre old school, new school, stiluri de dans, evolutie si loc de aparitie, evenimente, competitii,  vor fi interviuri cu persoane sau personalitati marcante ale acestei zone si vom face impreuna (!) ceva frumos pentru comunitatea din Romania. Si zic impreuna pentru ca este aproape de limita imposibilului ca un singur om sau echipa de oameni sa fie atotstiutori, asa ca prin mai putin sau mai mult de la fiecare, ne vom putea face o parere obiectiva asupra felului in care au stat, stau sau ar trebui(la noi in tara asta) sa stea lucrurile cu ceea ce este mai degraba o arta decat un simplu dans.

Va las acum cu o reprezentatie absolut geniala de locking si popping, doua stiluri de dans despre care vom vorbi mai pe larg altadata, Hilty & Bosch feat. Co-Thkoo, din Japonia, la Boty 2005 (showcase). Enjoy and comment!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu